Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Trimiterea de comandouri americane în Siria, "în discuție de mai multe luni" (Kerry)

31 oct. 2015,, 22:00   Externe
4034 3

Foto: antena3.ro

Decizia Statelor Unite de a trimite pe teren în Siria în jur de cincizeci de soldați ai forțelor speciale era "în discuție de mai multe luni", a declarat vineri secretarul de stat american John Kerry, dezmințind orice încercare de a influența discuțiile care se desfășurau la Viena, informează AFP și Reuters. "Președintele (Barack Obama) este hotărât să intensifice efortul nostru împotriva Daesh", acronim pentru organizația Statul Islamic (SI), a declarat John Kerry după reuniunea internațională asupra Siriei la Viena.

Diplomațiile americană și rusă au luat parte joi și vineri în capitala Austriei la convorbiri diplomatice internaționale pentru a încerca să găsească o reglementare politică la războiul ce devastează Siria de patru ani.

În același moment, Statele Unite și-au anunțat intenția de a desfășura în această țară în jur de cincizeci de soldați ai forțelor speciale în cadrul efortului internațional de război împotriva grupării Statul Islamic în această țară.

"Este chiar o coincidență anunțul făcut astăzi", a insistat Kerry. Decizia președintelui Barack Obama va marca prima prezență de trupe americane în Siria. Armata SUA efectuează lovituri aeriene împotriva Statului Islamic în Siria și Irak de anul trecut, dar a fost reticentă să trimită acolo forțe terestre, amintește Reuters.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?