X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Muravschi: Niciun oraș din lume nu a fost batjocorit în asemenea hal

1 noi. 2015,, 10:30   Capitala
13557 11
Foto: mail.ru
Fostul vicepremier al Republicii Moldova Alexandru Muravschi consideră o batjocură redenumirea străzilor capitalei din moftul conducerii municipialității, informează NOI.md.

„Cred că niciun oraș din lume nu a fost batjocorit în asemenea hal”, a scris Alexandru Muravschi pe rețelele de socializare. „Sper că geniul muzical al poporului moldovenesc, Eugen Doga, va refuza o asemenea «onoare». În primul rînd, este puțin probabil ca el să fie de acord cu înlăturarea de pe harta Chișinăului a numelui Alexandru Diordiță, care a făcut atîtea lucruri pentru dezvoltarea Moldovei în perioada în care a activat în calitate de ministru al Finanțelor și președinte al Consiliului de miniștri din RSSM. În al doilea rînd, marele Doga ar trebui să considere drept ofensă faptul că numele lui va fi purtat de o stradelă mohorîtă, care prin eforturile «viteazului» primar a fost transformată în urîțenia orașului. Maestrul merită ca numele lui să fie purtat de un bulevard larg al orașului alb, florii de piatră. Cît privește numele celui de-al doilea «erou», numele căruia vor să-l imortalizeze pe hartă, nici nu ai ce spune – doar expresii”.

Alexandru Muravschi a rămas indignat de decizia Consiliului Municipal Chișinău de a redenumi strada pietonală Alexandru Diordiță în cinstea compozitorului Eugen Doga, care actualmente locuiește în Moscova, iar strada Cosmonauților – în memoria publicistului Constantin Tănase.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?