Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

Cum poate fi asigurată o dezvoltare stabilă și durabilă a Republicii Moldova. Opinie

3 oct. 2023,, 06:30   Economie
2348 0

Pentru a asigura o dezvoltare mai mult sau mai puțin stabilă și durabilă Republicii Moldova, o mare importanță are existența în societate a unei armonii sociale și politice.

O astfel de opinie a exprimat expertul independent, fostul viceprim-ministru, fostul ministru al Economiei Moldovei, Alexandr Muravschi, vorbind în cadru emisiunii "Без галстуков" cu Alexandr Stahurschi pe canalul TV N4, relatează Noi.md .

"Cînd societatea este fragmentată, cînd este înrăită, cînd un strat al populației îl urăște pe altul și așa mai departe, atunci niciun stimulent economic nu va asigura dezvoltarea, deoarece societatea nu se poate înțelege cu privire la deplasarea într-o direcție, deoarece toți se uită unii la alții ca la niște dușmani", a remarcat Alexandr Muravschi.

Potrivit acestuia, dacă vorbim despre recomandările economice făcute de reprezentanții diferitelor partide politice, toate se învîrt în jurul aproximtiv al aceluiași set de instrumente, singura întrebare este combinația lor.

"Și din acest punct de vedere, cîmpul de manevră al Moldovei nu este atît de mare, iar în anumite situații nu instrumentele economice joacă un rol important, ci acțiunile autorităților în afara zonei economice, iată de ce pentru asigurarea dezvoltării mai mult sau mai puțin stabile și durabile a Moldovei, o mare importanță o are armonia politică și socială în societate", a spus Alexandr Muravschi.


El a atras atenția asupra faptului că într-o societate care este împărțită în tabere care nu se pot împăca, care sînt dușmănoase și se urăsc reciproc, nu va exista succes.

"Prin urmare, astăzi în Moldova, principalul catalizator, stimulent pentru dezvoltarea economică este consolidarea și dezvoltarea mecanismelor care asigură consensul, un fel de gîndire unificată a societății, armonia socială, politică, cu toate disputele și contradicțiile care pot fi civilizate", a spus expertul independent, fostul viceprim-ministru, fostul ministru al Economiei Moldovei.

7
0
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?