X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Alexandru Muravschi – despre cazul Stoianoglo: "Societatea înțelege foarte bine de unde cresc picioarele"

5 mar. 06:00   Politică
4485 0

În recenta sa apariție în cadrul emisiunii "По фактам" cu Iulia Fedorova, fostul vicepremier și ex-ministru al Economiei al Republicii Moldova, în prezent expert independent, Alexandru Muravschi, a comentat cazul fostului procuror general Alexandru Stoianoglo. El a descris cazul ca fiind "una dintre paginile rușinoase din istoria justiției și a sistemului politic moldovenesc".

Muravschi a subliniat problemele legate de inițierea procesului și de demiterea lui Stoianoglo. De asemenea, el consideră că, în ciuda tuturor eforturilor de reformă judiciară, în sistem există încă "judecători cumsecade", capabili să ia decizii în ciuda presiunilor.

"Cazul Stoianoglo este una dintre paginile rușinoase din istoria justiției și a sistemului politic moldovenesc, începînd de la modul în care a fost inițiat întregul proces, cînd a început suspendarea sa și toți pașii care au urmat. Întreaga societate înțelege de unde cresc picioarele. Într-adevăr, putem spune că, în pofida tuturor reformelor judiciare, în sistem mai există încă judecători cumsecade, capabili să ia decizii în pofida presiunii.

Vă reamintim că fostul procuror general al Republicii Moldova, Alexandru Stoianoglo, a fost achitat de prima instanță în dosarul în care a fost acuzat de abuz de putere sau abuz de serviciu. Decizia a fost anunțată miercuri, 28 februarie, de către Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani. Procuratura a cerut 8 ani de închisoare pentru Stoianoglo.

81
2
0
3
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?