X 
Eurovision stiri: 498
Transnistria stiri: 1343

Ce poate oferi Moldova pieței mondiale. Opinie

2 oct. 2023,, 16:45   Economie
2246 0

Moldova poate oferi pieței mondiale tot ce are, dar toate acestea trebuie să fie atractive ca preț și calitate.

O astfel de opinie a exprimat expertul independent, fostul viceprim-ministru, fostul ministru al Economiei Moldovei, Alexandr Muravschi, vorbind în cadru emisiunii "Без галстуков" cu Alexandr Stahurschi pe canalul TV N4, relatează Noi.md .

Răspunzând la întrebarea ce poate oferi Moldova pieței mondiale în condițiile actualelor riscuri geopolitice, el a răspuns că Moldova poate oferi tot ce are, iar piața mondială are nevoie de tot ce avem.

"Și singura problemă este că ceea ce putem oferi să fie atractiv din punct de vedere al calității și al prețului. Prin urmare, putem oferi totul. Putem oferi ceea ce cultivăm, aceleași roșii, aceleași mere și așa mai departe. Dar cînd această condiție nu este îndeplinită, când nu putem oferi într-un anumit mod... Și apoi, nu există niciun concept de piață globală. Există o piață concretă. Roșiile pe care le vinzi în Rusia, nu le poți vinde în același mod în Iran sau Italia. Acestea pot fi aceleași roșii, dar vor trebui vîndute în moduri diferite", a subliniat Alexandr Muravschi.

5
2
0
1
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?