Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4020

SUA vor trimite un mic contingent de forțe speciale în Siria

30 oct. 2015,, 23:00   Externe
3300 2

Foto: oko-planet.su

Statele Unite ale Americii vor trimite un mic contingent de forțe speciale în nordul Siriei pentru a participa pe teren la efortul de combatere a grupării jihadiste Statul Islamic (SI), a declarat vineri un oficial american, relatează AFP.

"Președintele american (Barack Obama) a autorizat desfășurarea unui mic contingent de forțe operaționale speciale în nordul Siriei", a declarat o sursă din cadrul administrației americane. Potrivit unei surse oficiale citate de Reuters, Statele Unite vor trimite 20-30 de consilieri militari în Siria pentru a participa la lupta împotriva Statului Islamic.

Forțele suplimentare americane vor avea o misiune limitată de "consiliere și asistență", fără a schimba misiunea generală stabilită de președintele Barack Obama de combatere a grupării jihadiste, a afirmat o altă sursă militară. Conform surselor citate, decizia trimiterii unor forțe speciale reflectă o strategie mai largă de consolidare a poziției rebelilor moderați în Siria, chiar dacă Washingtonul își intensifică eforturile de a găsi o soluție diplomatică pentru a pune capăt celor patru ani și jumătate de război civil sirian.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?