Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Activitatea Western NIS Enterprise Fund în Republica Moldova ©

30 oct. 2015,, 09:00   Societate
2163 0

În legătură cu difuzarea unei informații false în presă compania Glass Container Company vine cu următoarele precizări. Acționarul majoritar al companiei este Western NIS Enterprise Fund (WNISEF), un fond din Statele Unite ale Americii cu un capital de 150 de milioane dolari SUA, care efectuează investiţii în întreprinderi mici şi mijlocii din Ucraina şi Moldova. WNISEF este administrat de un Consiliul de Administraţie, care este format din reprezentanţii lideri ai sectorului de business din Statele Unite ale Americii.

WNISEF a fost fondat în baza deciziei Congresului Statelor Unite ale Americii şi este finanţat de către Guvernul Statelor Unite ale Americii prin intermediul Agenţiei Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID).

De la fondarea sa, WNISEF a investit aproximativ 168 milioane dolari SUA într-o varietate de industrii cu experienţă semnificativă în domeniul bunurilor de larg consum , materialelor de construcţii , ambalaj , comerţul cu amănuntul şi servicii financiare.

Printre companiile în care WNISEF a facut investitii se numără Glass Container Company SA. Pe parcursul anilor Western NIS Enterprise Fund a investitii și în alte companii din Republica Moldova ca Vitanta SA , Natur-Bravo SA, Vinaria Bostovan si Purcari.

Pe 30 martie 2015 WNISEF a anunțat lansarea unui nou program în valoare de $30 mln, cu o durată de 3 ani. Programul este finanțat din surse obținute prin activitatea investițională WNISEF și are drept scop susținerea Ucrainei și Moldovei în elaborarea politicii economice aprofundate și extinderea oportunităților de leadership în acest moment istoric și critic.

0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?