Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427

Băsescu: Arestarea lui Vlad Filat a creat dificultăți majore pe plan politic la Chișinău

23 oct. 2015,, 11:15   Externe
7263 14

Foto: noi.md

Republica Moldova se află într-o situație dificilă și se poate ajunge la instabilitate politică majoră, susține fostul președinte al României Traian Băsescu, precizînd că aceeași poziție o au mai mulți oficiali europeni.

Într-un interviu pentru realitatea.md, Băsescu spune că ezitările de la Chișinău, București și Bruxelles nu sînt altceva decît o invitație pentru Putin de a proceda la fel ca și în Ucraina - să vină și să dea el soluția problemei.

Traian Băsescu a refuzat să se pronunțe asupra aspectelor juridice care țin de arestarea fostului premier Vlad Filat pentru că dosarul este la procurori.

„Din punct de vedere politic însă s-au creat dificultăți majore. Eu am avut discuții cu foarte mulți politicieni europeni, acum, inclusiv cu vicepreședintele grupului PPE, Jacek Saryusz-Wolski, și toți sînt de acord că Moldova este într-o situație dificilă. Se poate ajunge la instabilitate politică majoră și, mai ales, se pare că a început un drum al slăbirii încrederii în drumul european”, a subliniat fostul lider de la Cotroceni.

Membrul PMP mai susține că țara noastră are probleme. Marile probleme nu sînt numai de credibilitate a coaliției proeuropene, dar iată că au apărut și problemele legate de finanțarea bugetului de stat.

Rugat să comenteze declarațiile lui Vlad Filat din Parlament precum că acțiunile lui Vlad Plahotniuc duc la stagnarea țării băsescu a menționat: „Că-i Plahotniuc, că-i Dodon, că-i Voronin – aveți destui din cauza cărora țara stagnează. Țara ar trebui condusă de generația asta tînără care iese în stradă și spune că vrea unirea cu România, de exemplu.”

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?