Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Cavcaliuc admite interceptarea convorbirilor telefonice ale persoanelor implicate în dosare penale

21 oct. 2015,, 10:35   Societate
4274 2
Кавкалюк допускает прослушку фигурантов уголовных дел
Foto: omg.md
Poliția are tot dreptul să intercepteze convorbirile telefonice ale tuturor cetățenilor țării care figurează în dosare penale, cu excepția persoanelor care beneficiază de imunitate. De acest fapt este sigur Gheorghe Cavcaliuc, șef interimar al Inspectoratului General de Poliție (IGP) Chișinău, informează NOI.md.

Potrivit lui Cavcaliuc, care a participat la un program pe portalul Unimedia.info, interceptarea de către poliție a convorbirilor telefonice ale persoanelor implicate în dosare penale este posibilă. Ce-i drept, șeful poliției capitalei a precizat că acest lucru este admisibil doar după decizia instanțelor de judecată. El a menționat că angajații Global Business Center nu sînt o excepție și, dacă va fi probată implicarea lor în dosare penale, atunci poliția are dreptul în cadrul anchetei să intercepteze convorbirile lor telefonice.

Cavcaliuc a respins posibilitatea interceptării convorbirilor de către colaboratorii IGP a persoanelor terțe implicate în dosare penale. „Noi sîntem acuzați că interceptăm convorbirile soțiilor acuzaților sau ale altor rude ale oamenilor aflați sub urmărire penală, a menționat șeful interimar al IGP. Aceste persoane sînt protejate de dreptul la confidențialitatea datelor personale și procedura autorizării interceptării convorbirilor lor telefonice este mai complicată decît atunci cînd este vorba despre personajele principale în dosarele penale. Concluzia judecătorului însă este insuficientă, e necesar și acordul procurorului. Consider că discuțiile despre interceptarea convorbirilor telefonice ale oamenilor cu încălcarea normelor de drept nu sînt altceva decît speculații.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?