Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

A fost gasita o civilizatie extraterestra?

15 oct. 2015,, 21:30   Externe
31445 1

Foto: ruvr.ru

Comportamentul neobisnuit al unei stele aflata la 1480 de ani lumina de Terra ar putea indica prezenta unei civilizatii extraterestre. Este ipoteza formulata de astronoi dupa analiza datelor obtinute cu ajutorul telescopului Kepler.

Acum, expertii intentioneaza sa studieze respectiva planeta cu ajutorul unui semnal puternic lansat de un radiotelescop, relateaza The Atlantic.

Spre deosebire de ale planete observate de Kepler, a caror luminozitate variaza in mod regulat in intensitate, steaua KIC 846852 i-a intrigat pe specialisti: stralucirea ei scade cu 80% si ramane la acest nivel diferite intervale de timp (de la cinci la 80 de zile).

Atronomii care au participat la prelucrarea datelor obtinute de Kepler au efectuat o analiza amanuntita a informatiilor si au exclus eventuale probleme legate de telescop sau de devierea semnalului. Treptat au fost eliminate si alte ipoteze care ar fi putut explica straniul fenomen.

Tebetha Boyajian, coordonatorul studiului, a avansat singurul scenariu logic ramas. In opinia omului de stiinta, palpairea planetei KIC 8462852 poate fi rezultatul prezentei pe suprafata planetei a unor instalatii uriase de colectare a luminii, construite de o civilizatie extraterestra avansata din punct de vedere tehnologic pentru acumularea energiei.

"Varianta extraterestrilor trebuie sa fie, intotdeauna, ultima ipoteza care merita analizata. Dar in acest caz, toate datele conduc spre un astfel de scenariu. Este exact ceea ce asteptam noi sa vedem la o civilizatie extraterestra", a adaugat, la randul sau, astronomul Jason Wright, de la Universitatea Pennsylvania.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?