Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

S-a format alianţa care îşi propune să elimine organizaţia teroristă Stat Islamic

12 oct. 2015,, 22:00   Externe
4609 1

Foto: antena3.ro

Miliţia kurdă din Siria şi rebelii musulmani au ajuns la un acord de a lupta împreună împotriva organizaţiei teroriste Stat Islamic din Siria, informează site-ul agenţiei de presă DPA, citat de Mediafax.

Noua alianţă, denumită Forţele democratice din Siria, îşi propune să elimine organizaţia teroristă Stat Islamic din capitala sa de facto, al-Raqqa, din nord-estul Siriei, susţine oficialul kurzilor din Siria, Idriss Nassan.

Organizaţia Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului şi presa locală kurdă au publicat documentul care atestă existenţa alianţei, din care fac parte Unităţile de protecţie a poporului kurd (YPG), un număr mic de grupuri aliate formate din rebeli musulmani şi miliţia creştinilor asirieni din nord-estul Siriei.

"Această perioadă delicată ... solicită o forţă militară patriotică unită pentru toţi sirienii - kurzi, arabi, asirieni - şi toate celelalte grupuri sociale prezente în Siria", se arată în anunţul respectiv.

"Scopul acestei forţe este să consolideze un stat sirian democratic, în care toţi oamenii să se bucure de libertate, justiţie, demnitate, fără ca cineva să le refuze drepturile legimite", se mai precizează în document. Anunţul a venit la câteva zile după ce oficiali americani au anunţat că SUA abandonează programul militar al Pentagonului de a antrena şi de a echipa militar luptători rebeli care să lupte contra SI. Kurzii împreună cu aliaţii lor şi susţinuţi de raiduri aeriene ale SUA au eliminat SI din arii întinse din nordul Siriei în cursul acestui an.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?