X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Stoltenberg: Sprijinul Rusiei pentru Bashar al-Assad nu face decît să prelungească războiul din Siria

12 oct. 2015,, 15:55   Externe
2260 2

Foto: agerpres.ro

Sprijinul acordat de Rusia președintelui Siriei, Bashar al-Assad, nu face decît să prelungească războiul din această țară, a declarat secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, adresîndu-se Adunării Parlamentare a NATO, care are loc la Stavanger, în Norvegia, transmite luni Reuters.

'Rusia ar trebui să joace un rol constructiv în lupta împotriva Statului Islamic. A sprijini regimul lui Al-Assad nu este constructiv. Acest lucru nu face decît să prelungească războiul în Siria', a subliniat secretarul general.

'Nu există planuri pentru NATO ca alianță să meargă în Siria', a indicat oficialul Alianței Nord-Atlantice.

În ce privește problema eventualei mențineri de trupe în Afganistan, Stoltenberg a declarat că aliații din cadrul NATO continuă discuțiile despre o retragere planificată pînă la sfîrșitul lui 2016, menționînd însă că nu va fi vorba despre o retragere totală. 'NATO nu va pleca din Afganistan, NATO va rămîne în Afganistan. Ceea ce discutăm este în ce mod îi vom sprijini pe afgani', a afirmat secretarul general.

'Chiar dacă misiunea de sprijin se va încheia la sfîrșitul lui 2016, nu vom pleca din Afganistan. Ideea principală este că vom continua să acordăm sprijin într-un fel sau altul', a adăugat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?