X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Primarul de Chişinău este suspectat de tăinuirea conflictului de interese

9 oct. 2015,, 09:50   Societate
4622 7
Foto: noi.md
Primarul de Chişinău, Dorin Chirtoacă, este suspectat de tăinuirea conflictului de interese la acordarea victoriei unei companii de construcţii în concursul de reabilitare a drumurilor. Decizia de transmitere a dosarului la Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) a fost luată joi la şedinţa Comisiei Naţionale de Integritate (CNI).

Potrivit CNI, conflictul se exprimă în preferinţele personale şi interesul lui Chirtoacă la desemnarea companiei SC DELTA ACM-93 drept cîştigătoare în concursul de reabilitare a bulevardului Ştefan cel Mare, precum şi a străzilor Constantin Negruzzi şi Vasile Alexandri.

Conform informaţiei prezentate, Chirtoacă a semnat dispoziţia de desemnare a SC DELTA ACM-93 bazîndu-se pe simpatiile personale, deoarece, la momentul desfăşurării concursului, compania deja reabilita strada Alecu Russo.

Comisia a subliniat că serviciile companiei nu erau cele mai ieftine, cum o cere legislaţia, precum şi îi lipsea experienţa pentru desfăşurarea unor asemenea lucrări.

Conform legislaţiei, dacă va fi găsit vinovat, primarul riscă o amendă de pînă la 6 mii de lei.

Anterior, CNI a depistat tăinuirea conflictului de interese în privinţa viceprimarului de Chişinău Nistor Grozavu şi şefului Direcţiei sănătate a Primăriei, Mihail Moldovanu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?