Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Filosoful Dorian Furtună a prezentat primul volum de etologie din Moldova

8 oct. 2015,, 15:00   Societate
2433 0
Foto: diez.md
Filosoful Dorian Furtună a prezentat ieri, la Biblioteca Naţională, noul său volum intitulat „Homo aggressivus: De ce nu se opresc războaiele şi violenţa”.

Potrivit autorului cărții, acesta este primul volum din Republica Moldova despre etologia oamenilor şi psihologia evoluţionistă. Autorul prezintă în acest volum asemenea subiecte ca agresivitatea, instinctele, violenţa, comportamentul omului şi fenomenele sociale. Materialul a fost adunat cu ajutorul cercetărilor personale, în urma studierii teoriei şi desfăşurării sondajelor de opinie. Volumul are un tiraj de 300 de exemplare, fiecare fiind vîndut la preţul de 170 de lei.

"Acest volum are scopul nu doar de a demasca esenţa umană, dar şi de a educa spiritul", a spus Furtună la prezentarea cărţii, informînd că aceasta în mai puţin de o lună a devenit bestseller şi este deosebit de populară între tineri.

Politologul, fostul ministrul al Apărării, Viorel Cibotaru, a recunoscut că este încîntat de această carte. "Este foarte important ca fiecare individ să se vadă dintr-o parte", a spus el.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?