Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

BNM a anunțat cînd vor vi accesibile depozitele transferate din băncile problematice

8 oct. 2015,, 13:15   Economie
2488 0

Foto: noi.md

La „Banca de Economii”, „Unibank” și „Banca Socială” demarează procesul centralizat de transferare integrală a depozitelor la alte bănci. În acest context, începînd cu 10 octombrie 2015, ora 13.00, vor fi sistate toate operațiunile în conturile de depozit la vedere și la termen ale persoanele fizice și juridice deschise la băncile respective.

Informația a fost comunicată de Banca Națională a Moldovei (BNM), care a precizat că toate aceste se întreprind în cadrul acțiunilor de pregătire pentru retragerea licențelor celor trei bănci, informează NOI.md.

Potrivit BNM, clienții „Băncii de Economii”, „Unibank” și „Băncii Sociale” vor avea acces la depozitele transferate la băncile care le vor prelua mijloacele bănești, în condițiile contractuale inițiale, începînd cu 19 octombrie 2015. Pe parcursul perioadei 10-19 octombrie 2015, băncile aflate sub administrare specială vor pregăti listele depozitelor, împreună cu informația detaliată aferentă și le vor transfera la alte bănci. Totodată, băncile receptoare vor introduce informația aferentă depozitelor în sistemele lor informatice și vor întreprinde măsurile necesare de pregătire pentru deservirea calitativă a noilor clienți.

Informația referitoare la băncile către care vor fi transferate soldurile conturilor de depozit va fi pusă la dispoziția clienților prin subdiviziunile teritoriale la care sînt deserviți și prin mass-media pe 12 octombrie 2015.

Suplimentar, începînd cu 10 octombrie 2015, „Banca de Economii”, „Unibank” și „Banca Socială” vor sista toate operațiunile punctelor de schimb valutar, cu excepția celor amplasate la punctele de trecere peste frontiera de stat.

Anterior Banca Națională a Moldovei a anunțat că pe 9 octombrie 2015, ora 21.00, vor fi sistate operațiunile de alimentare a depozitelor persoanelor fizice și juridice. De asemenea, din aceeași dată, vor fi oprite operațiunile cu cardurile bancare emise de „Banca de Economii”, „Unibank” și „Banca Socială”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?