X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

O companie românească va construi în Vulcănești un parc eolian

2 oct. 2015,, 12:30   Economie
3538 0
Румынская компания построит в Вулканештах ветровой парк
Foto: misanec.ru
Compania românească „Renovatio Group” intenționează să construiască în Vulcănești un parc eolian care va produce circa 430-500 GWh anual. Aceasta va asigura aproximativ 10%-13% din consumul total anual de energie electrică din Republica Moldova. Informația a fost comunicată de reprezentanții companiei în cadrul întrevederii cu vicepremierul, ministrul Economiei, Stephane Bride, la care au participat și reprezentanți ai oficiului Corporației Financiare Internaționale (IFC) din România, entitate ce face parte din grupul Băncii Mondiale, notează NOI.md.

Potrivit Ministerului Economiei, în cadrul întrevederii a fost prezentat proiectul Parcului eolian Vulcăneşti, dezvoltat de „Renovatio” în comun cu IFC. Proiectul presupune construcția unui parc cu 60 de turbine eoliene, la o capacitate de 120 MW. Compania a planificat darea în exploatare a parcului pînă în anul 2016.

Stephane Bride a salutat această inițiativă, menționînd că Republica Moldova îşi va putea asigura securitatea energetică prin diversificarea surselor de energie, inclusiv din surse regenerabile. Potrivit oficialului, implementarea proiectelor de energie regenerabilă este o alternativă de viitor pentru Moldova. „După cum se ştie, în Europa fotovoltaicele, eolienele şi alte surse naturale de energie au o pondere importantă în consumul total al ţării”, a subliniat Stephane Bride.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?