X 
Eurovision stiri: 513
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384

Putin: Afirmațiile unor mass-media occidentale privind victime civile în Siria sunt 'atacuri informaționale'

1 oct. 2015,, 23:00   Externe
4307 2

Foto: agerpres.ro

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a calificat drept 'atacuri informaționale' afirmațiile apărute în unele mass-media occidentale conform cărora atacurile aviației ruse în Siria s-ar fi soldat cu victime în rândul civililor, informează joi agenția de presă TASS. 'Alte țări operează deja de peste un an atacuri asupra teritoriului sirian', a amintit șeful statului rus în cadrul unei ședințe a Consiliului pentru dezvoltarea societății civile și drepturile omului de pe lângă președinția rusă. Putin a subliniat că aceste acțiuni au loc 'fără o rezoluție a Consiliului de Securitate al ONU și fără o solicitare corespunzătoare din partea autorităților oficiale siriene'.

'Nouă ne-a fost adresată o astfel de solicitare (din partea regimului lui Bashar al-Assad, considerat de Moscova singurul legitim) și intenționăm să luptăm tocmai împotriva organizațiilor teroriste', a dat asigurări liderul rus.

'În ceea ce privește informațiile apărute în mass-media, conform cărora are de suferit populația civilă (în urma loviturilor aviației ruse), noi suntem pregătiți pentru aceste atacuri informaționale', a spus Putin, constatând că 'prima informație despre faptul că există victime în rândul populației civile a apărut încă înainte ca avioane ale Rusiei să decoleze'.

În același cadru, Putin și-a exprimat speranța că Rusia și SUA vor crea un mecanism permanent pentru schimb de informație cu privire la Siria. 'Un alt mecanism, internațional, a fost deja creat de noi la Bagdad, la el participă mai multe țări și activitatea sa este una permanentă', a subliniat Putin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?