X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

O nouă ședință de judecată a fost amânată

28 sep. 2015,, 16:56   Economie
3411 1

Слушание по делу о махинациях в BEM вновь отменили
Foto: realitatea.md

Ședinţa de judecată privind acordarea creditelor neperformante de la Banca de Economii a fost din nou amânată. Motivul este că doi dintre inculpați nu au putut fi prezenți pe motive de sănătate. Este vorba de fostul director al BEM Grigore Gacikevici și fostul şef al Direcţiei securitate economică a BEM Leonid Belibov. Următoarea ședința de judecată a fost programată pentru data de 28 octombrie.

”Avocații au prezentat certificatele medicale, care vor fi verificate pentru a stabili autenticitatea acestora. Ambii inculpați au măsura preventivă sub control judiciar. Ei nu pot părăsi țara fără acordul instanței de judecată”, a declarat procurorul.

Menționăm că cinci persoane din fosta administraţie a băncii care au statutul de inculpat urmau să se prezinte în fața instanței de judecată. Este vorba despre fostul preşedinte al BEM, ex-vicepreşedintele, ex-şeful Direcţiei Credite, ex-şeful Direcţiei securitate şi fostul şef al Direcţiei juridice. Cauza a fost transmisă în instanţa de judecată în aprilie 2013.

CNA şi procurorii anticorupţie au expediat în instanţa de judecată 18 dosare care vizează încălcarea regulilor de creditare de către fosta administraţie a Băncii de Economii. În prezent, 12 dosare privind fraudele de la BEM se află la etapa de urmărire penală la Centrul Naţional Anticorupţie şi Procuratură.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?