X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Instanţa examinează astăzi dosarul deţinuţilor politici Amerberg şi Grigorciuc

25 sep. 2015,, 12:27   Politică
2537 1
Суд рассматривает сегодня дело политзаключенных Амерберга и Григорчука
Foto: gov.ua
Judecătoria sectorului Centru va examina vineri, 25 septembrie, în fond dosarul deţinuţilor politici, Mihail Amerberg şi Pavel Grigorciuc, intentat după reţinerea lor la 26 noiembrie 2014, în ajunul alegerilor parlamentare.

Şedinţa de judecată va începe la ora 12.30, pe str. Ştefan cel Mare, 73. Judecător Svetlana Vîşcu.

Amintim că în ajunul alegerilor parlamentare din 30 noiembrie 2014, activiştii civici Mihail Amerberg şi Pavel Grigorciuc au fost reţinuţi de către angajaţii structurilor de forţă după o serie de percheziţii dubioase. Cei doi au fost arestaţi „pentru suspiciuni în organizarea şi conducerea unei grupări criminale, create cu scopul de a prelua puterea în stat după alegerile parlamentare pe calea tulburărilor în masă”. Ulterior, procurorii au renunţat la aceste acuzaţii în lipsă de probe şi le-au înaintat alte învinuiri, care, potrivit avocaţilor, sunt la fel „cusute cu aţă albă” şi nu au niciun fundament juridic.

Dosarele deţinuţilor politici Mihail Amerberg şi Pavel Grigorciuc au fost gestionate de procurorii Gheorghe Ciobanu şi Vladislav Bobrov, din cadrul secţiei conduse de procurorul Viorel Morari care a recunoscut în repetate rânduri, că deţinuţii politici au fost reţinuţi şi s-au aflat în arest în lipsa probelor, în baza unor „bănuieli rezonabile”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?