X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

A fost inaugurată cea mai mare uzină producătoare de beton din Moldova

25 sep. 2015,, 12:45   Economie
6397 1
Открыт крупнейший в Молдове завод по производству бетона
Foto: interlic.md
Pe Aeroportul Internațional Chișinău (AIC) a fost inaugurată cea mai mare uzină producătoare de beton din Moldova, adusă și instalată de Compania „Strabag Grup”. Gigantul german cu renume mondial participă la reconstrucția de proporții a AIC, inițiată de Compania “Avia Invest”, administrator al aeroportului, în cadrul planului investițional de modernizare a principalei porţi aeriene a Moldovei, transmite NOI.md.

Noua uzină va produce beton pentru stratul de finisare a pistei de decolare/aterizare, a căilor de rulaj și a peronului, cu o suprafață totală de peste 500 de mii de metri pătrați. Capacitatea ei este de 200 de metri cubi de beton pe oră, depășind de trei ori productivitatea altor întreprinderi din Moldova. „Această uzină ne va permite să producem volumul necesar de beton, în termenii stabiliți și de calitate înaltă, pe care o vom putea controla. Pe lîngă productivitatea mare, uzina are capacitatea de a produce beton din trei fracții diferite de pietriș, necesar pentru lucrările planificate. Nicio uzină din Moldova, spre regret, nu produce asemenea material”, a declarat reprezentantul companiei „Strabag”, Alex Ecker.

Uzina își va începe activitatea în curînd, după finalizarea procesului de testare și standardizare în conformitate cu cerințele Republicii Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?