X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Artiști plastici internațional își expun lucrările la Soroca

23 sep. 2015,, 18:00   Societate
3766 0
Художники многих стран выставили свои работы в Сороках
Foto: wikimapia.org
În incinta Muzeului de Istorie și Etnografie din orașul Soroca și a Muzeului Național de Artă al Moldovei, în perioada 22 septembrie – 18 octombrie va fi desfășurată expoziția unei selecții a Bienalei Internaționale de Pictură 2015, relatează NOI.md.

În cadrul acesteia vor fi expuse lucrările artiștilor plastici din Armenia, Belarus, Cehia, Cipru, Coasta de Fildeș, Franța, Germania, Iran, Lituania, Olanda, Japonia, Ucraina, Uzbekistan, SUA și Republica Moldova.

„Ajunsă la a patra ediție, Bienala Internațională de Pictură Chișinău 2015 își revendică tot mai sigur un loc de prestigiu pe scena culturală a spațiului public internațional al artelor vizuale. Expoziția se impune în sistemul internațional al picturii contemporane, ca una dintre manifestările culturale de anvergură, reușind să atragă un număr tot mai larg de artiști de valoare din România și străinătate, aceasta devenind un canal de comunicare internațională”, a menționat curatorul expoziției, Tudor Zbîrnea.

Evenimentul este organizat în contextul Zilelor Europene ale Patrimoniului, desfășurate sub genericul „Patrimoniu industrial și tehnic”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?