X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Nantoi: Platforma ar fi putut obține mai mult

18 sep. 2015,, 10:55   Politică
5265 3

Нантой: У гражданской платформы ”DA” слишком много требований
Foto: timpul.md

Platforma Civică „Demnitate și Adevăr” a comis o greșeală atunci cînd a înaintat clasei politice concomitent o serie de revendicări radicale. De această părere este analistul politic Oazu Nantoi, care a precizat că solicitările manifestanților trebuiau etapizate, notează NOI.md.

„În opinia mea, Platforma ar fi obținut mai mult dacă s-ar fi focalizat în niște puncte foarte concrete. Cînd ceri și demisia președintelui, și a guvernului, și dizolvarea Parlamentului, nu obții nimic. Platforma Civică ar fi obţinut mult mai mult dacă ar fi clasificat revendicările după prioritate. Trebuiau să înceapă mai întîi cu demisiile unor şefi de instituţii, apoi să ceară demisiile din funcţiile-cheie ale statutului, dar ei au cerut totul odată, demisii în lanţ. Aşa ceva este imposibil, iar conducerea statului nici nu-i ia în serios”, a precizat Nantoi.

În context, politicianul a menționat că Platforma a început să piardă din popularitate, din considerentul că așteptările oamenilor nu au fost realizate. În opinia lui, înainte de a insista pe demisia lui Valeriu Streleț, Nicolae Timofti și Andrian Candu, manifestanții trebuiau să ceară demisia cîtorva șefi de instituții care se fac responsabili de situația dezastruoasă în care se află țara.

Oazu Nantoi mai spune că chiar dacă protestul va genera o nouă alternativă politică, în Platformă trebuie să vină oameni noi, care pînă la următoarele alegeri să cureţe instituţiile statului de corupţie. În caz contrar, susține politicianul, organizarea alegerilor anticipate nu va da rezultatele scontate, pentru că la putere vor accede aceleași grupări corupte.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?