Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Soarta Zilei naţionale a vinului va fi decisă joi în cadrul unei şedinţe închise

16 sep. 2015,, 13:45   Societate
2783 0

Чиновник: День вина не состоится, если члены комиссии будут против
Foto: noi.md

Dacă majoritatea membrilor comisiei republicane de organizare a Sărbătorii naţionale „Ziua Vinului” va decide ca în acest an să nu fie desfăşurat acest eveniment, atunci Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA) se va conforma deciziei luate, a declarat consilierul ministrului agriculturii, Alexandru Tonu.

Comisia din care fac parte reprezentanţi ai vinificatorilor, MAIA, Ministerului Economiei, conduceri Guvernului, ai Primăriei Chişinău şi Agenţiei Turismului se va convoca joi, 17 septembrie, în şedinţă unde se va lua decizia finală cu privire la organizarea sau nu în acest an a Zilei naţionale a vinului.

„La şedinţă vor fi prezentate solicitările vinificatorilor. Şedinţa comisiei va fi cu uşile închise. Declaraţiile pentru presă vor fi făcute după încheierea acesteia”, a declarat Tonu.

Vinificatorii au decis să nu organizeze în acest an Sărbătoarea naţională “Ziua Vinului”. Cauzele care stau la baza acestei decizii sunt situaţia grea din ţară, dar şi faptul că Piaţa Marii Adunări Naţionale este ocupată de protestatari.

Ziua naţională a vinului a început să fie sărbătorită din anul 2001. La finele primei săptămâni a lunii octombrie, vinificatorii din ţară organizează concursuri-degustări ale vinului produs în anul respectiv, precum și a strugurilor de diferite soiuri. La sărbătoare participă meșteri populari și colective folclorice din mai multe regiuni ale ţării. De sărbătoarea naţională a vinului, ţara noastră este vizitată de mii de turişti.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?