X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Comisia juridică a Parlamentului are un nou președinte

2 feb. 07:15   Politică
2562 0

Deputata Partidului Acțiune și Solidaritate, Veronica Roșca, va conduce Comisia parlamentară juridică, numiri și imunități.

Desemnarea a fost făcută de Parlament, după ce pe 19 ianuarie, deputata Olesea Stamate și-a anunțat demisia din funcția de președintă a Comisiei juridice, transmite IPN.

La fel în prima ședință a sesiunii de primăvară, deputații l-au desemnat pe deputatul PAS, Adrian Belîi, în calitate de președinte al Comisiei protecție socială, sănătate și familie. Anterior această comisie era condusă de Dan Perciun, actualul ministru al educației.

Au fost operate modificări și în componența Comisiei politică externă și integrare europeană. În calitate de președintă a acestei Comisii a fost desemnată deputata Ina Coșeru. Numirea vine după ce deputata Doina Gherman a fost aleasă în funcția de vicepreședintă a Parlamentului, în locul lui Mihai Popșoi. Ultimul a fost învestit recent în funcția de ministru al afacerilor externe.

Parlamentul a mai aprobat modificări în componența nominală a Biroului permanent al Parlamentului. Potrivit hotărîrii, au fost excluși din Biroul permanent deputații Olesea Stamate și Mihai Popșoi, fiind incluși în componența acestuia parlamentarii Ion Groza, Adrian Belîi și Larisa Voloh.

În Parlamentul de legislatura a XI-a sînt 11 comisii parlamentare permanente. Fracțiunile își numesc membrii în comisiile permanente, ținîndu-se seama de reprezentarea lor proporțională în legislativ.

1
0
0
3
18

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?