X 
Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427

Eșanu: Reforma procuraturii este în interesele unui anumit cerc de persoane

15 sep. 2015,, 18:00   Societate
5058 1
Ешану: Реформа прокуратуры отвечает интересам определённого круга лиц
Foto: es-pmr.com
Discuțiile cu privire la proiectul Legii procuraturii nu mai contenesc. Viceministru al Justiției, juristul Nicolae Eșanu a declarat pe pagina sa de pe Facebook că acest proiect de reformă este în interesele unui anumit cerc de persoane, pe care nu le poate numi, notează NOI.md.

„Nu știu ale cui scule sînt persoanele care au elaborat proiectul legii cu privire la procuratură (personal sînt ferm convins că aproape întotdeauna cel care numește scula pe o altă persoana singur a fost sau este gata să fie scula cuiva, caci în caz contrar ar accepta să numească pe altul doar în baza unor probe solide) și dacă proiectul a fost elaborat la indicația sau sub controlul dlui Plahotniuc sau altei persoane. Dar știu cu certitudine că bunul simț cere celor care se pronunță cu privire la proiectul respectiv să citească opinia Comisiei de la Veneția, pregătită în comun cu OSCE” a scris juristul.

În încheiere, Nicolae Eșanu recomandă să fie analizat textul documentului publicat de Comisia de la Veneția: „Nu am urmărit atent toate comentariile asupra proiectului, dar din ce am auzit nu am văzut nici o referință la acest document. În măsura în care se dorește o discuție serioasă asupra problemei, le propun celor interesați să citească opinia Comisiei de la Veneția pe pagina venice.coe.int (cu părere de rău, acum nu pot face o referință la traducerea în limba româna și îi rog pe cei care pot să facă acest lucru. Asta, desigur, dacă se dorește o discuție serioasă și profesionistă”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?