Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Timofti, Streleț dar și Voronin au avut întâlniri cu ambasadorul SUA

12 sep. 2015,, 16:10   Politică
4183 6

Foto: fancylittlethings.com

Președintele țării și prim-ministrul dar și liderul opoziției comuniste din Parlament, Vladimir Voronin au avut întâlniri cu ambasadorul Statelor Unite. Prim-ministrul a menţionat că îi pare rău că oamenii au ajuns să protesteze şi a reiterat ferma sa convingere că demisia Guvernului ar agrava şi mai mult situaţia. Subiectul mitingurilor a fost abordat și în cadrul întâlnirii dintre Vladimir Voronin și ambasadorul SUA, James D.Petit.

Nicolae Timofti și James D. Pettit au vorbit, de asemenea, despre evoluția evenimentelor publice recente din țara noastră.

Diplomatul american a reiterat susținerea SUA pentru parcursul pro-european al Republicii Moldova.

Un alt subiect al discuției l-a reprezentat rezolvarea conflictului transnistrean prin consensul tuturor părților antrenate în negocieri.

Valeriu Streleţ în cadrul întâlnirii sale cu ambasadorul SUA, a vorbit în detalii despre acţiunile întreprinse de Guvern în cele 42 de zile de la învestire, precum şi măsurile pe care le-a planificat deja şi care ar oferi soluţii cât mai rapide. „Guvernul are o viziune fermă şi sinceră de a schimba lucrurile, prioritare în acest sens fiind asigurarea stabilităţii financiar-economice, reforma judiciară, dezvoltarea infrastructurii energetice, spectrul de probleme sociale, reforma administraţiei publice şi consolidarea societăţii”, a subliniat Prim-ministrul.

Părţile s-au referit şi la subiecte privind reglementarea transnistreană, procesul de pregătire pentru vizita Fondului Monetar Internaţional în Republica Moldova şi altele.

Întâlnirea lui Voronin

Potrivit comunicatului PCRM, Voronin şi Pettit au căzut de acord, că manifestările sînt o consecinţă a nemulţumirii cetăţenilor de starea actuală a lucrurilor din economia naţională şi din domeniul social, incapacităţii guvernării de a realiza reformele declarate şi a scăderii generale a nivelului de trai, subliniind, că este un drept constituţional al populaţiei de a protesta împotriva fărădelegilor.

Vladimir Voronin la acest subiect a menţionat, că în opinia lui, de aceste nemulţumiri expuse public şi legal încearcă să beneficieze persoane mai puţin oneste, care pretind să capete capital politic pe seama îndurărilor conaţionalilor noştri. În calitate de argument al poziţiei sale, Vladimir Voronin a atras atenţia, că la manifestarea din 6 septembrie organizatorii au promovat cerinţe politice și mai puțin de ordin economic și social.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?