X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4030

Streleț: Armata Națională a demonstrat că este garantul democrației

3 sep. 2015,, 10:47   Societate
2418 2

Streleț: Armata Națională a demonstrat că este garantul democrației
Foto : gov.md

Instituţia militară naţională a demonstrat în cele peste două decenii de existenţă că este o forţă capabilă să îndeplinească misiunile ce îi revin şi să fie garantul democraţiei constituţionale. Declarația aparține premierului Valeriu Streleț și a fost exprimată astăzi, cu ocazia marcării a 24 de ani de la fondarea Armatei Naționale, informează NOI.md.

Șeful executivului a mai menționat că la ora actuală Armata Naţională traversează o perioadă de reformare, astfel încît să devină o armată modernă, de tip european, capabilă să fie interoperabilă cu celelalte armate ale lumii.

„Pentru realizarea acestui obiectiv, Guvernul contează pe calităţile militarilor moldoveni – profesionişti şi adevăraţi patrioţi. Vreau să vă mulţumesc pentru prestanța excelentă pe care aţi demonstrat-o în cadrul exerciţiilor şi misiunilor cu mandat internaţional. Datorită dumneavoastră, astăzi statul nostru este un partener viabil şi de încredere pentru ţările străine, un garant al stabilităţii şi securităţii din regiune”, a precizat Streleț în timpul discursului susținut în fața militarilor.

Cu ocazia celei de-a XXIV-a aniversări a Armatei Naţionale, premierul, alături de ministrul Apărării, Anatol Șalaru, au depus flori la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfînt. La eveniment au mai participat militari activi și în rezervă ai Armatei Naționale, precum și atașați militari străini acreditați la Chișinău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?