X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Tulbure: Dacă vom lăsa situația să degradeze, protestele vor deveni incontrolabile

2 sep. 2015,, 16:50   Politică
5677 8

Tulbure: Dacă vom lăsa situația să degradeze, protestele vor deveni incontrolabile
Foto : noi.md

Inițiativa Platformei Civice „Demnitate și Adevăr” de a scoate oamenii în stradă este una legitimă, întrucît motive pentru a protesta față de actuala guvernare sînt prea multe, susține analistul politic Alexei Tulbure. În cadrul unui interviu acordat portalului NOI.md, politologul a precizat că cei care doresc să continue șirul fărădelegilor inventează tot felul de sperietori, pentru a împiedica manifestările pașnice ale cetățenilor.

„Acum sună tot felul de ipoteze fantastice și sperietori, dar unde sună ele? La televiziunile controlate de clanurile oligarhice, precum că o să fie maidan organizat de Kremlin, ceea ce este o aberație totală, sau că organizatorii ar avea legătură cu Donbassul. Oamenii care se află acum la putere au comis infracțiuni împotriva poporului, iar o modalitate constituțională, democratică de a schimba lucrurile sînt protestele sociale”, explicat Tulbure

„Acei care spun că protestele prezintă pericol sînt iresponsabili, deoarece, dacă vom lăsa situația să degradeze și mai mult, atunci vor fi revolte de stradă care nu vor putea fi controlate nici de platforma «DA», nici de Dodon, nici de altcineva. Oamenii ăștia care spun că vor fi vărsări de sînge lucrează pentru oligarhi, împotriva propriei țări”, a adăugat Tulbure.

Politologul afirmă că protestele stradale trebuie să continue pînă cînd actuala guvernare va renunța la putere și vor fi declanșate alegeri anticipate. Potrivit lui Alexei Tulbure, impactul revoltelor stradale ar putea fi mai puternic dacă revendicările populației vor fi susținute și de partenerii occidentali.

„Dacă strada va fi bine organizată, protestele vor fi pașnice și convingătoare, dacă Occidentul va confirma că guvernarea nu mai are legitimitate, atunci ce mai caută oamenii ăștia la putere? Sigur, nu vom putea alege acum niște magicieni în fruntea statului, care să ne mulțumească pe toți. Vor fi, probabil, alde Dodon sau Leancă, poate vor apărea eroi noi, dar trebuie din prima zi să fie sub controlul riguros al societății civile. Numai atunci puterea viitoare va lucra pentru țară”, a punctat Tulbure.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?