Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4036

Directorul general adjunct al ANSA, demis în urma unui scandal

26 aug. 2015,, 13:47   Politică
2843 0

Directorul general adjunct al ANSA, demis în urma unui scandal
Foto: realitatea.md

Directorul adjunct al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor Alexandru Ciobanu a fost demis din funcție. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului, la propunerea premierului Valeriu Streleț, informează NOI.md

„Din nefericire, în ultimul timp, în jurul Agenției se încing spiritele, sînt mai multe semnale de nereguli în activitatea acestei instituții, în special, în procesul de eliberare a certificatelor fitosanitare pe dimensiunea exportului produselor agroalimentare. Am avut o discuție cu dumnealui, nu am sesizat schimbarea atitudinii, i-am sugerat directorului interimar să inițieze procedura de demisie”, a precizat Streleț.

„Vă asigur că nu voi ezita să vin cu astfel de măsuri în momentul în care voi atesta zvonuri de corupție, exercitarea presiunilor asupra reprezentanților presei”, a adăugat premierul.

Precizăm că Alexandru Ciobanu a încercat să-l intimideze pe un reporter de la RISE Moldova, după ce acesta a publicat un material de investigație privind schemele de corupție existente la ANSA. Investigația a arătat că factori de decizie din cadrul ANSA ar fi implicați în eliberarea actelor false, care permit exportul pe piața rusească, ocolind embargoul impus de Federație.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?