X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4036

Guvernul se întrunește astăzi în ședință

26 aug. 2015,, 10:01   Politică
3245 1

Guvernul se întrunește astăzi în ședință
Foto : ipn.md

După ce săptămîna trecută, miniștrii nu au ajuns la un consens pe marginea proiectului de lege privind organizarea activității notarilor, astăzi subiectul a fost inclus din nou pe agendă, notează NOI.md.

Documentul își propune să înlăture divergențele și lacunele de ordin legal din acest domeniu de activitate. Potrivit Ministerului Justiției, lipsesc niște criterii clare de stabilire a numărului necesar de notari, de admitere la stagiu în biroul notarului, precum și de admitere în profesie. Generează probleme și modalitatea de percepere a plăților, precum și lipsa unui organ profesional al notarilor care are asigura autoadministrarea activității profesionale a acestora. Proiectul cuprinde prevederi privind statul notarului, drepturile și obligațiunile sale, privind controlul activității, răspunderea disciplinară.

La ședința de astăzi, membrii cabinetului urmează să aprobe și Planul de acțiuni al Guvernului pentru anii 2015-2016. Un alt proiect vizează activitatea consilierilor în cadrul instituțiilor serviciului diplomatic al Republicii Moldova.

Pe agendă figurează și două hotărîri cu privire la inițierea negocierilor cu Guvernul Luxemburgului și cel Armeniei, în diferite domenii. Primul proiect ține de cooperarea în sectorul fiscal, iar cel de-al doilea vizează readmisia persoanelor aflate în situație de ședere ilegală.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?