Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Planul NASA de a coloniza Marte. Cine ar putea sa fie primii „locuitori” pe Planeta Rosie

25 aug. 2015,, 04:00   Externe
4052 1

Foto: antena3.ro

Marte este planeta din Sistemul Solar care seamana cel mai bine cu draga noastra Terra. Chiar daca inca oamenii nu au pasit pe solul acestei planete, exista planuri de a realiza in viitorul apropiat aceasta aventura. Ba mai mult, NASA pregateste un proiect in stil mare: trimiterea pe Marte a unor bacterii – care ar devein primii locuitori de pe Planeta Rosie. Acestea ar trebui sa contribuie la realizarea unei atmosfere care sa contina oxigen si sa faca din Marte o planeta locuibila.

Dupa ce, cel putin marea majoritate dintre noi, ne-am convins ca nu exista martieni, cel putin sub forma omuletilor verzi de care se vorbea acum mai multi ani, suntem inca in cautarea formelor de viata primitive pe Marte. La ora actuala nu exista insa semnale clare cum ca pe Planeta Rosie ar exista bacterii sau alte forme de viata similare.

In timp de cautarea acestora continua, NASA pregateste un plan in stil mare: realizarea unor conditii pe Marte care sa o faca locuibila de catre pamanteni. Ce inseamna asta? In primul rand o atmosfera: in lipsa acesteia este greu de imaginat ca se va ajunge la colonizarea planetei Marte in viitor. Chiar daca oamenii ar putea sta acolo perioade mai mult sau mai putin indelungate, ar fi nevoiti sa petreaca aceasta perioada in ambiente cu conditii de viata, printre care aerul necesar, izolate de mediul inconjurator.

De ce anume NASA ar dori sa realizeze conditii propice vietii pe Marte? Aceasta dorinta nu este doar rezultatul unui studiu ambitios si stiintifico-fantastic, ci ar putea deveni o necesitate intr-un viitor mai mult sau mai putin indepartat, tinand cont de ritmul de crestere al populatiei pe Terra. Numarul locuitorilor Planetei Albastra ar putea deveni atat de mare incat sa fim nevoiti sa cautam alte locuri in Univers care sa ne gazduiasca. Si care loc ar fi mai potrivit decat Marte?

Din acest motiv cercetatorii de la NASA incearca sa gaseasca metode pentru a realiza o atmosfera pe Marte. Una dintre idei este cea de a trimite bacterii pe Marte – evident bacterii care sa reziste in conditiile extreme de acolo.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?