X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Ministerul Educației a elaborat un regulament sanitar nou pentru grădinițe

24 aug. 2015,, 09:50   Societate
3565 0
Foto: prinbrasov.com
Ministerul Educației propune un regulament sanitar nou pentru grădinițele de copii. Potrivit autorilor proiectului, implementarea lui va permite, în primul rînd, să se reducă numărul cazurilor de îmbolnăvire.. O atenție sporită se acordă și copiilor cu nevoi speciale.

Noul regulament prevede dotarea tuturor instituțiilor preșcolare cu rampe la intrare. Regulamentul mai prevede și normele de iluminare, în special pentru copiii cu deficiențe de vedere.

Nivelul de zgomot și de poluare a aerului trebuie să corespundă nomelor zonei locative, iar terenul de joacă trebuie să fie organizat în așa mod, încît să contribuie la dezvoltarea intelectuală a discipolilor. O atenție deosebită se propune să se atragă meniului, care va fi în responsabilitatea personalului medical.

În opinia autorilor proiectului, condițiile bune și atitudinea corectă a personalului va contribui la întărirea sănătății copiilor, ceea ce va determina reducerea cheltuielilor pentru tratamentul numeroaselor maladii.

O altă prevedere a noului regulament ține de repartizarea copiilor-invalizi în instituțiile preșcolare. Potrivit datelor Casei Naționale a Asigurărilor Sociale, în Moldova locuiesc peste trei mii de copii cu dezabilități, mai bine de o jumătate din ei cu forme de dezabilități grave.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?