Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Sandu, despre noua conducere a Ministerului Educaţiei

24 aug. 2015,, 09:00   Politică
6753 4

Foto: noi.md

Pentru Partidul Liberal apartenenţa politică este criteriul principal în selectarea echipei Ministerului Educaţiei. O spune fostul ministru al Educaţiei, Maia Sandu, care susţine că foştii săi colegi primesc ordine prin telefon de la oameni din afara instituţiei care fac referinţă la înţelegeri cu preşedintele PL.

„În cei trei ani la minister, niciodată nu le-am vorbit colegilor de acolo despre partid. Actuala ministră a vorbit despre PL chiar de la prima şedinţă. Doi din cei trei viceminiştri pe care i-am avut şi secretarul de stat nu au fost membri de partid şi aceasta nu a fost o problemă pentru partidul care m-a delegat. Pentru PL apartenenţa politică este, se pare, criteriul principal în selectarea echipei. Foştii mei colegi de la minister primesc ordine prin telefon de la oameni din afara instituţiei care fac referinţă la înţelegeri cu preşedintele PL”, spune Maia Sandu, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

În acest context, fostul ministru a mai adăugat că „nu aşa funcţionează o instituţie de stat. Iar capital politic poţi obţine doar atunci cînd sistemul merge bine şi se îndreaptă în direcţia corectă, dar pentru asta el trebuie condus cu sprijinul tehnicienilor, nu al politrucilor”.

Mai mult, Maia Sandu afirmă că Ministerul Educaţiei are cea mai puternică echipă dintre toate instituţiile publice, iar acest lucru ar putea deveni un avantaj enorm pentru noua conducere a ministerului şi pentru PL

„Acest lucru ar putea deveni un avantaj enorm pentru noua conducere a ministerului şi pentru PL, în general, dacă aceştia ar reuşi să depăşească frica de a comunica cu oameni care nu sînt membri PL. Mai multe produse, la care s-a lucrat timp de aproape doi ani, sînt gata pentru lansare sau sînt la etapa de definitivare: Cadrul naţional de referinţă pentru revizuirea curriculară, Programul naţional pentru atragerea şi menţinerea în sistem a cadrelor didactice de calitate (şi asistenţa financiară în valoare de 15 milioane de dolari promisă de Banca Mondială pentru implementarea programului), Standardele pentru cadrele didactice şi altele”, notează Sandu.

În acest context, fostul ministru subliniază că „conducerea ministerului ar putea obţine un sprijin popular imediat dacă ar promova şi implementa aceste politici. Pentru aceasta trebuie să comunice cu oamenii care lucrează la aceste documente, şefi de direcţii, consultanţi, în special cu consultantul internaţional finanţat de Comisia Europeană, care în ultimii doi ani şi jumătate a fost călăuza ministerului în promovarea reformelor”.

„Din păcate, pentru moment, sfetnicul principal al noii conduceri este cel mai abil cumpărător de autobuze şcolare şi cel care, timp de mai mulţi ani, a strîns dijmă din sector”, conchide fostul ministru.

Amintim că Constantin Cheianu a criticat-o dur pe Corina Fusu. Astfel, jurnalistul a menţionat că actualul ministru al Educaţiei, Corina Fusu, cîndva revoluţionară înflăcărată, astăzi devine o reacţionară înrăită, hotărîtă să distrugă la Ministerul Educaţiei tot ce a construit Maia Sandu.

„În final văd cum revoluţionara înflăcărată de cîndva devine astăzi o reacţionară înrăită, hotărîtă să distrugă la Ministerul Educaţiei tot ce a construit Maia Sandu. I-aş cere să se oprească, dar nu mai este omul care m-ar auzi. Mă tem că altă cale decît aceea de a protesta în cort împotriva ei nu mai există”, spune Constantin Cheianu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?