X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Ucraina va construi un zid la frontieră cu Moldova

20 aug. 2015,, 17:20   Externe
5776 15

Foto: infobiz.md

Guvernul de la Kiev a pregătit un proiect de decizie privind ridicarea unui zid la frontiera moldo-ucraineană pe segmentul transnistrean. Anunţul a fost făcut miercuri, 19 august în cadrul ședinței Cabinetului de miniştri de la Kiev.

Potrivit conducătorilor Serviciului de Frontieră din Ucraina a fost elaborat proiectul de decizie privind extinderea planului pe segmentul transnistrean de la frontiera moldo-ucraineană.

Premierul ucrainean, Arseni Iațeniuk a solicitat anterior prezentarea unui proiect privind construirea unui zid la frontieră cu Republica Moldova de pe segmentul transnistrean, care ar prezenta „un pericol real pentru securitatea Ucrainei”, scrie independent.md.

Iațeniuk a anunțat anterior şi începerea construcției a „unei frontiere reale cu Federația Rusă”, un proiect denumit „Zidul” de către Kiev.

Printre amenajările anunțate de autoritățile ucrainene figurează tranșee antitanc, posturi de observare metalice de 17 metri înălțime, mijloace de monitorizare, de alertă și deschidere a focului, precum și puncte speciale de sprijin pentru grăniceri. Autoritățile ucrainene intenționează să finalizeze în termen de trei ani acest „zid” la granița cu Rusia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?