Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Motorina în Moldova se va ieftini și mai mult

29 mar. 2023,, 11:52   Economie
43467 0

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a publicat miercuri, 29 martie, noi prețuri maxime la produsele petroliere principale de tip standard, care vor fi valabile începînd cu 30 martie.

Astfel, prețul maxim al benzinei A-95 va constitui 24,63 lei/litru (+7 bani), iar al motorinei fără denumire comercială – 20,88 lei/litru (-8 bani), transmite Noi.md.

Amintim că, începînd cu 1 septembrie 2021, ANRE reglementează prețurile doar pentru benzina A-95 și motorina fără denumire comercială. În același timp, este interzisă vînzarea cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard la un preț care depășește prețul maxim stabilit de ANRE.

Prețurile altor tipuri de produse petroliere vor fi stabilite de fiecare benzinărie individual. Benzinăriile au dreptul să comercializeze cu amănuntul alte tipuri de produse petroliere principale, cu excepția celor pentru care ANRE stabilește prețuri maxime, numai cu condiția ca la aceeași stație de alimentare să fie vîndute și produse petroliere principale de tip standard.

1
0
1
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?