X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Economia lumii într-o singură imagine (FOTO)

14 aug. 2015,, 15:45   Economie
4888 2
Вся мировая экономика в одной картинке (ФОТО)
Foto: companion.ua
Iată graficul care explică întreaga economie mondială. E clar din prima cine este lider mondial și cine este cu mulți pași în urmă. Acest grafic descrie PIB-ul nominal în diferite țări. Dimensiunea acestuia depinde de procentul PIB-ului pentru fiecare țară în PIB-ul mondial. Fiecare sector este împărțit în trei compartimente – cu o culoare aprinsă este accentuat domeniul serviciilor prestate de fiecare țară în parte, cu culori mai puțin subliniate - industria, iar culorile șterse i-au revenit agriculturii. De asemenea, prin culori au fost divizate și continentele.

Statele Unite ale Americii se pare că sînt cea mai puternică țară, PIB-ul acesteia reprezentînd un sfert din PIB-ul mondial. America se concentrează mai mult pe furnizarea de servicii. În schimb, sectoarele industriale și agricole în SUA sînt destul de mici, chiar dacă sînt clasate pe locul al doilea și al treilea în lume, datorită PIB-ului imens.

China este pe locul al doilea. PIB-ul serviciilor și industriei din China sînt aproape egale, dar în ultimii ani se atestă o rată de creștere a sectorului serviciilor.

Economia Moldovei este atît de mică, încît nici nu a fost descrisă pe diagramă. PIB-ul țării noastre a fost inclus în compartimentul “Restul lumii”, constituind doar 8,8%.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?