X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4026

În Moldova va fi creat sistemul informațional „Registrul turismului”

11 aug. 2015,, 15:55   Societate
2918 0

În Moldova va fi creat sistemul informațional „Registrul turismului”
Foto : corina-travel.com

Toată informația cu privire la patrimoniul turistic al Republicii Moldova va fi stocată într-un registru electronic, la care vor avea acces toți cei interesați. Cel puțin acest obiectiv și-l propune Agenția Turismului, care a elaborat Conceptul sistemului informațional automatizat „Registrul turismului”. Documentul urmează a fi aprobat în cadrul ședinței de mîine a Guvernului, informează NOI.md.

Inițiativa vizează crearea unei baze de date unificate și sistematizate privind potențialul turistic al țării. Registrul electronic va pune la dispoziția utilizatorilor o gamă largă de informații cu privire la stațiunile, localitățile și zonele turistice din Republica Moldova, birourile și centrele de informare turistică, unitățile de cazare clasificate, unitățile de agrement, ghizii de turism, rutele turistice înregistrate, precum și alte informații de interes.

Datele vor putea fi accesate atît de autorități, cît și de agenții economici, potențialii investitori în domeniu, dar și de către cetățenii interesați de ofertele turistice și de organizarea odihnei personale. Responsabil de administrarea acestui sistem va fi Agenția Turismului, iar mentenanța acestuia va fi asigurată de Întreprinderea de Stat „Centrul de Telecomunicații Speciale”.

Precizăm că crearea sistemului informațional este prevăzută în Planul de Acțiuni pentru implementarea Strategiei de dezvoltarea turismului „Turism 2020”, în anii 2014 – 2016. Potrivit autorităților, „Registrul turismului” va servi drept instrument pentru atragerea investițiilor, în vedere creării infrastructurii turistice și amenajării destinațiilor turistice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?