Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Cetăţeanul Moldovei, la un an de detenţie în Doneţk

8 aug. 2015,, 15:00   Societate
5301 0
Гражданин Молдовы провел год заключения в Донецке
Foto: unian.net
Cetăţeanul Moldovei Vladislav Dohotaru, la un an de detenţie în custodia structurilor separatiste din Doneţk, a fost transmis autorităţilor constituţionale urcainene, au comunicat agenţiei INFOTAG surse din cadru organizaţie nonguvernamentală pentru drepturile omului Promo-LEX.

Conform sursei, graţie implicării Oficiului Împuternicitului pentru Drepturile Omului din Ucraina, la iniţiativa Asociaţiei Promo-LEX, au fost depuse eforturi pentru asigurarea respectării drepturilor şi libertăţilor sale fundamentale şi garantarea unui proces echitabil şi Dohotaru a fost transportat din Doneţk în Mariupol.

În martie 2014 el, fiind şoferul unei curse internaţionale Soroca-Soci, a fost implicat într-un accident rutier în regiunea Novoazovsk. În rezultatul accidentului au murit cinci persoane, iar şoferul a fost grav rănit. Poliţia Ucrainei îl consideră vinovat de accident pe Dohotaru, care aparent a adormit la volan şi i-au deschis un dosar penal. După îngrijiri medicale într-un spital din Mariupol el a fost transporat într-un izolator din Doneţk, care la acel moment se afla sub jurisdicţia autorităţilor constituţionale ale Ucrainei.

După pierderea controlului asupra acestei regiuni, nimeni din rudele cetăţeanului moldovean nu au contactat cu acesta şi nici nu au avut informaţii despre starea sa, iar fiului său i-a fost refuzat accesul în regiune atunci când a încercat să-l caute sau să-l viziteze.

Conform spuselor avocatului Promo-LEX, Dumitru Slusarenco, "este important să ne asigurăm că toate procedurile legale sunt respectate, că rudele şi apropiaţii au acces la întrevederi cu acesta şi îi este acordată asistenţa necesară". Organizaţia apărării dreptului omului urmează să iniţieze procedurile prin care Dohotaru ar putea fi transferat în Republica Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?