Transnistria stiri: 1328
Eurovision stiri: 495

Stare agravată de sănătate a deținutului în Tiraspol Victor Pleșcanov

4 dec. 2023,, 17:20   Societate
2445 0

În ultimele rapoarte adresate Biroului politici de reintegrare și în spațiul public, au apărut informații îngrijorătoare despre starea de sănătate agravată a lui Victor Pleșcanov, cetățean al Republicii Moldova, anunță Noi.md.

Pleșcanov este încarcerat de aproximativ un an și jumătate în regiunea transnistreană pentru exprimarea publică a unei opinii negative față de conflictul din Ucraina.

Potrivit Biroului politici de reintegrare, fărădelegile la care este supus și condițiile inumane de detenție au provocat deteriorarea sănătății lui Victor Pleșcanov. Totodată, el nu a fost informat suficient de explicit despre situația sa medicală, iar spitalizarea acestuia într-o unitate sanitară din regiunea transnistreană a fost realizată forțat.

"Biroul în mod repetat a cerut reprezentantului politic de la Tiraspol eliberarea neîntîrziată și restabilirea în drepturi a deținutului ilegal, inclusiv prin oferirea posibilității de a beneficia de o opinie medicală alternativă și de tratament adecvat. Mediatorii și observatorii procesului de negocieri, partenerii de dezvoltare ai Republicii Moldova, inclusiv Misiunea OSCE în Moldova și Comitetul Internațional al Crucii Roșii, au fost sesizați pentru a influența Tiraspolul să-l pună în libertate pe Victor Pleșcanov, dar și pentru a interveni operativ cu sprijinul necesar în vederea asigurării accesului medicilor calificați independenți pentru evaluarea stării de sănătate a persoanei vizate și acordării asistenței medicale corespunzătoare", menționează Biroul politici de reintegrare.

Biroul va continua să monitorizeze situația lui Pleșcanov, colaborînd cu autoritățile naționale, asociațiile obștești, misiunile diplomatice și organizațiile internaționale implicate în protecția drepturilor omului în Republica Moldova.

0
4
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Alegeri: Ce părere aveți despre inițiativa de a introduce votul prin corespondență?