X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Franţa: plăţile pentru „Mistral” vor fi mai mici decît 1,2 mlrd euro

7 aug. 2015,, 16:20   Externe
2637 0

Foto: ruvr.ru

Rusia şi Franţa au adoptat în ajun decizia de încetare a acţiunii contractului pentru construirea şi livrarea a două port-elicoptere de tip „Mistral”. Parisul a început să achite deja părţii ruse mijloacele financiare conform contractului.

Ministrul francez al Apărării, Jean-Yves Le Drian, a declarat că Parisul intenţionează să achite complet mijloacele financiare în baza contractului de construire a celor două port-elicoptere „Mistral”, achitările sînt cuantificate la mai puţin de 1,2 miliarde de euro, informează agenţia Reuters, citată de RIA Novosti.

„Preţul iniţial al celor două nave constituia 1,2 miliarde de euro. Achitările conform acordului (nou) vor fi mai mici, întrucît Rusiei i se vor restitui în euro obligaţiunile financiare, pe care le va putea converti în numerar”, a declarat ministrul la postul de radio RTL.

Potrivit lui Le Drian, suma exactă şi conţinutul de bază al acordului vor fi discutate încă în Parlament, care trebuie să ratifice acordul la care au ajuns părţile.

Anterior, serviciul de presă al Kremlinului a anunţat că părţile au adoptat o decizie de încetare a acţiunii contractului pentru construirea a două port-elicoptere de tip „Mistral”. A devenit cunoscut, de asemenea, că Franţa a transferat deja mijloace financiare conform contractului, iar după returnarea echipamentului va putea să dispună de corăbii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?