Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3997

Au tras linia şi pleacă în vacanţă: Deputaţii s-au întâlnit în ultima ședință a sesiunii

1 aug. 2015,, 09:15   Politică
3071 1
Депутаты завершили весенне-летнюю сессию законодательного собрания
Foto: allmoldova.com
Deputaţii au tras linia şi pleacă, de mâine, la odihnă. Parlamentul s-a întrunit, astăzi, în ultima şedinţă de plen din sesiunea de primăvară-vară. Pe ordinea de zi au figurat mai multe proiecte.

"Sesiunea asta parlamentară a fost caracterizată de formatul în care a fost guvernată această ţară în ultimii şase ani de zile. Cineva a încercat mulţi ani la rând să numească asta istorie de succes. Dar istoria asta de succes mai mult seamănă cu teatrul absurdului", a spus deputatul PSRM, Ion Ceban.

"Am fost şi suntem gata să dialogăm cu oponenţii noştri politici. Pe parcursul acestei sesiuni de primăvră-vară deputaţii PCRM au înaintat mai mult de 40 de iniţiative legislative dintre care nouă au fost deja aprobate", a declarat deputatul PCRM, Victor Mîndru.

"Astăzi facem bilanţul unei sesiuni care din punctul de vedere al fracţiunii liberal-democrate a fost una cu temperaturi sporite, cu acţiuni nevoit grăbite, una cu tensiuni la cote maxime, dar şi una sper cu lecţii învăţate", a spus vicepreşedintele Parlamentului, membru PLDM, Liliana Palihovici.

"Ne-am asumat un foarte mare angajament să salvăm RM cred că la cea mai grea încercare. Noi avem nevoie de mult curaj, tenacitate ca cetăţenii RM să recapete încrederea în forţele democratice şi în cursul european al RM", a spus deputaul PL, Veaceslav Untilă.

"Deşi crizele şi problemele de comunicare au fost evidente, consider că putem încheia această sesiune pe o notă pozitivă. Sper că după ce am oferit vot de încredere echipei executivului acele promisiuni şi angajamente pe care ni le-am asumat vor avea finalitate", a menţionat preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

Printre cele mai importante proiecte aprobate în actuala sesiune se numără legea antitutun care prevede interzicerea fumatului în locurile publice. În listă figurează şi aprobarea, în prima lectură, a Legii Procuraturii care stipulează modalitatea de alegere a procurorului general.

A fost inițiat şi un proiect de lege privind modificarea modalității de stabilire a preţurilor medicamentelor, ceea ce va permite ieftinirea acestora din 2016. Parlamentarii vor reveni din vacanţă la toamnă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?