X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Tulbure: Noul premier va fi sau carbonar, sau următoarea jucărie în mîinile oligarhilor

23 iul. 2015,, 16:30   Societate
4029 6
Тулбуре: Новый премьер будет либо карбонарием, либо очередной игрушкой в руках олигархов
Foto: omg.md
Analistul politic Alexei Tulbure, care a reprezentat anterior Moldova în Consiliul Europei și ONU, a împărtășit pe rețelele de socializare opinia sa vizavi de candidatura viitorului prim-ministru, relatează NOI.md.

„Viitorul prim-ministru al Moldovei va deveni sau o jucărie ascultătoare în mîinile actualei guvernări care deservește interesele oligarhilor, sau se va ridica împotriva celor care îl vor numi în acest post, iar apoi – va ieși pe străzi pentru a protesta și a lupta împreună cu cetățenii și pentru alegerile anticipate”, s-a arătat convins Alexei Tulbure.

În opinia lui, dacă noul premier are măcar o picătură de altruism și dorința de a schimba ceva spre bine în țara noastră, el va fi nevoit să treacă la distrugerea actualului format al guvernării. Acest lucru se va întîmpla cel puțin din cauza că actualul Parlament nu va susține nici o inițiativă constructivă, capabilă să corecteze situația socială și politică din Moldova, fie că e vorba de reforma justiției, a procuraturii, a Serviciului Vamal, şi a celui Fiscal, dar și a altor structuri, fie de demonopolizarea economiei, consideră Tulbure.

Orice compromitere a actualului status quo ar fi absolut dezavantajos pentru conducătorii de la putere. Majoritatea celor aflați la guvernare sînt implicați în furtul banilor bugetari, în atacuri raider, în contrabandă sau în alte scheme ilicite. Singurul lucru bun pe care poate să-l facă actualul Parlament este să se autodizolve. Și doar aderarea șefului Guvernului la protestele stradale ale cetățenilor este capabilă să ducă la schimbarea situației și va contribui la întărirea autorității acestui politician. Consolidarea și perseverența societății trebuie să ducă la schimbări instituționale, capabile să formeze condiții favorabile pentru desfășurarea în Moldova a alegerilor libere și cinstite”, a spus Alexei Tulbure.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?