Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Guvernul va aloca încă 1,1 milioane de lei pentru fermierii din Dubăsari

22 iul. 2015,, 17:03   Economie
2606 0

Guvernul va aloca încă 1,1 milioane de lei pentru fermierii din Dubăsari
Foto: flux.md

Producătorii agricoli din raionul Dubăsari, a căror terenuri se află după traseul Rîbnița-Tiraspol și care nu au primit compensații în 2014, vor beneficia de despăgubiri în acest an. Decizia a fost aprobată în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului, informează NOI.md.

Pînă acum de aceste compensații au beneficiat 215 persoane fizice și juridice din satele Doroțcaia, Cocieri, Coșnița, Molovata Nouă și Pîrita, raionul Dubăsari. Examinarea solicitărilor înaintate de alți fermieri care mai bine de trei ani nu și-au prelucrat terenurile, a fost amînată, iar astăzi Guvernul a decis să aloce suplimentar 1,1 milioane de lei pentru compensarea cheltuielilor suportate.

Vicepremierul pentru Reintegrare Victor Osipov a salutat această decizie, dar a declarat că autoritățile trebuie să pregătească un program de susținere a fermierilor din Dubăsari și în anul curent.

„Este foarte bine că reușim să achităm această datorie pentru 2014. Agricultorii din Dubăsari, posesorii de terenuri se află într-o situație critică din păcate și în anul curent. Urmează să continuăm eforturile pentru a debloca această situație, însă trebuie să fim pregătiți să adoptăm noi măsuri de suport în acest an, care este unul complicat”, a precizat Osipov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?