X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

CNI a depistat nereguli în declarațiile a doi angajați ai Ministerului de Interne

17 iul. 2015,, 10:20   Societate
3460 1
Антикоррупционная комиссия выявила нарушения в отчетах двух чиновников МВД
Foto: cni.md
Comisia Naţională de Integritate (CNI) a depistat încălcări la depunerea declaraţiilor de către doi factori de decizie din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Este vorba despre şeful Inspectoratului de Poliţie din Făleşti, Oleg Şoldan, şi şeful Penitenciarului nr. 5 "Rusca", Victor Deviza, relatează agenţia "Infotag" cu referire la Serviciul de presă al CNI.

Şoldan nu a indicat conflictul de interese la numirea unei rude în funcţia de colaborator operativ al Serviciului fraude economice al IP Făleşti. La rîndul său, Deviza nu a indicat existenţa conflictului de interesele rezultat din semnarea actelor administrative în privinţa persoanelor apropiate care activează în aceeaşi instituţie – sora şi soţia sa.

Documentele au fost expediate pentru examinare Centrului Naţional Anticorupţie pentru încălcarea Codului contravenţional. În decurs de 15 zile funcţionarii pot ataca decizia CNI. În cazul în care Şoldan şi Deviza vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă amendă de pînă la şase mii de lei.

De asemenea, comisia a verificat documentele şi declaraţiile de venit ale ministrului Economiei, Stephane Bride, şi ministrului Afacerilor Interne, Oleg Balan. Bride este suspectat de nedeclararea unui conflict de interese, în timp ce Balan – de tăinuirea veniturilor şi bunurilor. În ambele cazuri CNI a încetat ancheta din lipsă componenței infracţiunii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?