Eurovision stiri: 521
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1428
Preşedintele stiri: 4012

Ioniță: Negocierile politicienilor sînt fleacuri pe lîngă fraudele din sistemul bancar

16 iul. 2015,, 12:00   Politică
4365 6
Ионицэ: Переговоры политиков - ничто по сравнению с хищениями банковской системе
Foto: omg.md
După arestul de ieri a rudelor lui Vlad Filat , liderul PLDM tratează cele întîmplate „în contextul formării noii alianțe”, fapt pe care l-a comunicat pe rețelele de socializare. De asemenea, s-a arătat indignat și ex-premierul Ion Sturza, care a calificat „reţinerea unor rude apropiate ale unor politicieni în pline negocieri” drept „o formă fără precedent de intimidare psihică”. Aceste declarații provoacă mirare și ridică întrebări.

Solicitat de NOI.md, ex-deputatul pe listele PLDM Veaceslav Ioniță, care a condus pe vremuri Comisia parlamentară economie, buget și finanțe și a dat start în public discuțiilor privind fraudele de la Banca de Economii, și-a împărtășit părerea vizavi de cele întîmplate.

În opinia lui, negocierilor pe marginea creării noi alianțe de guvernare li se acordă prea mare importanță. „Sînt negocieri de doi bani și un nimic în comparație cu ceea ce s-a întîmplat în sistemul bancar moldovenesc. De această problemă astăzi se ocupă un număr enorm de organizații, inclusiv internaționale. Investigarea furtului miliardului este o chestiune de un rang atît de înalt, încît invocarea unor negocieri în acest context este pur și simplu o aberație”, consideră Ioniță.

„Acum există o problemă mult mai serioasă: discreditarea Moldovei la nivel internațional, susține interlocutorul. Toată lumea a aflat despre miliardul furat și toți urmăresc ce se întîmplă la noi. În afară de organele moldovenești, în investigații mai sînt implicate și diverse structuri internaționale. Și lucrările de la toate nivelurile pentru investigarea furtului din cele trei bănci sînt efectuate din cauza acestor negocieri? Acest lucru este ridicol și arată incompetența celui care vorbește”.

Ex-deputatul consideră că furtul din sistemul bancar și investigațiile efectuate trebuie separate de procesul politic din Moldova. „Dar concurenții politici care nu vor profita de gafa adversarului său, indiferent de motivul acesteia, fie aceasta nerespectarea regulilor de circulație, fie arestarea rudelor, nu valorează nimic. Sigur că cineva dintre participanții la procesul de negocieri va folosi cazul cu rudele lui Fulat în beneficiul său. Așa se procedează în toate țările, este o axiomă. Dar ceea ce se întîmplă în timpul negocierilor privind crearea alianței nu are nimic comun cu investigarea furtului miliardului”, a spus Veaceslav Ioniță.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?