X 
Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4004

Reprezentanţi ai partidelor pro-europene sunt optimişti privind formarea Guvernului

11 iul. 2015,, 11:20   Politică
3194 2

Foto: noi.md

Fruntaşi ai partidelor pro-europene din Parlament sunt optimişti că până la finele lunii curente formaţiunile pe care le reprezintă vor reuşi să desemneze un guvern. Declaraţiile au fost făcute în cadrul emisiunii „În PROfunzime” de vineri, 10 iulie, de la postul de televiziune „PRO TV Chişinău”, transmite IPN.

Valeriu Munteanu, vicepreşedintele Partidului Liberal, a comunicat că cele trei partide, PLDM, PDM şi PL, au început negocierile de la varianta zero. „Înţelegem că suntem puşi în faţa faptului să formăm un Guvern. Este un act de maximă dăruire şi responsabilitate de a participa la guvernare. Am început de la punctul zero. Încercăm să obţinem că lucrurile nu vor fi declarative, că se vor mişca din loc. Cu siguranţă există posibilitatea ca Guvernul să fie investit până la sfârşitul lui iulie”, a comunicat liberalul.

Vicepreşedintele Partidului liberal-democrat, Vadim Pistrinciuc, a comunicat că cele trei partide au convenit asupra unei agende de negocieri. „Discuţiile sunt pozitive, am convenit lucruri bune. Este o dorinţă sinceră de a forma o alianţă şi un guvern. Cred că lucrurile se vor desfăşura repede, deoarece am convenit asupra unei agende. Până la sfârşitul lunii iulie, vom avea Guvern. Situaţia este de aşa natură că nu mai poate fi tolerată. Negocierile au început şi cred că săptămâna viitoare vom putea să vă comunicăm ceva”, a declarat liberal-democratul.

Preşedintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, de asemenea, se arată optimist că cele trei partide vor reuşi să desemneze Guvernul. „Principalul subiect pe care îl discutăm acum este desemnarea Guvernului. Problema alegerii şefului statului o vom discuta mai pe urmă. Nu s-a discutat acest subiect. Este nevoie ca până la sfârşitul lunii să avem un guvern. Chiar astăzi a avut loc o discuţie a liderilor celor trei partide, asistaţi de câte doi-trei membri ai partidului. S-a convenit asupra unei agende. Presa va fi informată când vom avea ce vă spune”, a spus Diacov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?