Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Partidul Liberal a preferat să rămînă în opoziţie, afirmă surse din PDM

10 iul. 2015,, 15:25   Politică
5316 3
Источник в ДПМ: Либеральная партия решила остаться в оппозиции
Foto: infotag.md
Afirmaţiile preşedintelui Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, cu privire la necesitatea de a crea o coaliţie proeuropeană sînt departe de realitate, deoarece deja a decis să rămînă în opoziţie. Informaţia a fost confirmată pentru agenţia "Infotag" de o sursă din conducerea Partidului Democrat.

Sursa citată a spus că Ghimpu vine cu propuneri serioase de reformare a sistemului judiciar, deoarece ştie că sînt imposibile în termeni scurţi, așa cum a promis alegătorilor săi.

"El deja a decis soarta partidului său şi dacă ar renunţa la negocieri ar însemna să-şi trădeze alegătorii. Ghimpu intenţionat face propuneri imposibil de realizat, pentru ca după eşecul negocierilor să iasă în faţa alegătorului şi să se prezinte în rol de victimă. La fel, s-a comportat şi în timpul negocieri de după alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014", a explicat democratul.

Sursa afirmă că propunerea liderului PCRM, Vladimir Voronin, cu privire al necesitatea formării unei coaliţii largi, de asemenea, sînt departe de realitate.

"Comuniştii îşi doresc să devină parte a majorităţii de guvernare, fără liberali. Coaliţia largă este un motiv pentru participare la negocieri. Alianţa cu Ghimpu nu-i bucură pe comunişti şi ei întreprind toate măsurile pentru a convinge restul partidelor de a face coaliţie fără liberali, iar alegătorilor le vor spune că îşi doreau alianţă şi erau gata să întreprindă măsuri drastice pentru bunăstarea cetăţenilor, dar dacă liberalii nu şi-au dorit-o, ei au fost nevoiţi să renunţe la ei", a spus el.

În calitate de confirmare a afirmaţiilor privind dorinţa PCRM de a deveni parte a alianţei, democratul a prezentat spusele deputatului comunist Oleg Reidman, care a opinat că statul se poate dezvolta şi fără FMI.

"Reidman vorbea despre modul în care comuniştii se descurcau fără creditul Fondului, făcînd aluzie că în cazul participării lor la alianţă resurse pentru suplinirea bugetului vor fi găsite. Nu trebuie să uităm că, deşi comuniştii o perioadă nu cooperau cu FMI, Banca Mondială nu acorda sprijin. De această dată situaţia este alta", a spus sursa.

Ea a adăugat că partidele vor reuşi să convină asupra creării alianţei pînă la 12 septembrie, neadmiţînd alegeri anticipate.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?