Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

Boțan: Moldovenii dau dovadă de umor negru atunci cînd se răzbună pe guvernanți

30 iun. 2015,, 11:41   Politică
5272 7

Boțan: Moldovenii dau dovadă de umor negru atunci cînd se răzbună pe guvernanți
Foto: gagauzmedia.md

Alegerile locale care s-au încheiat recent demonstrează că ţara noastră se află într-un proces de stagnare, susține directorul executiv al Asociației ADEPT, analistul politic Igor Boțan. Potrivit lui, în afară de faptul că două persoane cu reputație controversată au reușit să învingă, nimic nou nu s-a produs în cadrul acestui scrutin, informează NOI.md.

„Nimic deosebit, dimpotrivă, aşteptările au fost că cei care au guvernat ţara în ultimii şase ani de zile vor cădea. Acest lucru nu s-a întîmplat. Deci, sîntem în această stare de stagnare, unde nu există idei noi, nu există entuziasm, există doar o reconfirmare a unei configuraţii care a existat şi mai înainte, cu mici nuanţe. Este vorba despre Bălţi şi despre Orhei. De asemenea, e un lucru de remarcat că moldovenii la acest scrutin practic s-au despărţit de nostalgie. Partidul Comuniştilor şi-a înjumătăţit încă o dată scorul”, a explicat Igor Boțan în cadrul unui interviu acordat Europei Libere.


Potrivit politologului, alegerile locale din acest an au reprodus într-un fel rezultatele alegerilor parlamentare din toamna anului trecut, luînd în calcul scindarea PLDM. Astfel, la nivel de raioane, votul politic arată un scor de aproximativ 55-56% pentru partidele zise proeuropene și un scor sub 50% pentru cele proeuroasiatice, afirmă Boțan. „Acest lucru arată că «русская весна» se transformă în «русская зима»”, a adăugat expertul.
Referindu-se la victoria obținută de oamenii de afaceri Renato Usatîi și Ilan Șor la Bălți și Orhei, analistul a calificat această realizare drept „un accident”.

„Cu certitudine, aceste persoane sînt oameni cu capacităţi, însă capacităţile lor sînt foarte specifice, pentru un mediu specific şi pentru relaţii foarte-foarte speciale. Promisiunile lor de a aduce investiţi mi se par lipsite de un substrat serios. Mai cu seamă că ambii au o reputaţie foarte îndoielnică. Deci sînt lucruri foarte specifice, care mai degrabă arată că moldovenii au umor negru atunci cînd se răzbună pe guvernanţii din Republica Moldova”, a explicat Igor Boțan.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?