X 
Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Ministrul Agriculturii: Sperăm că Rospotrebnadzor nu se va limita la cinci întreprinderi

26 iun. 2015,, 13:15   Economie
3097 4
Foto: noi.md
Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare speră la deschidere din partea Rusiei şi că decizia de a permite exportul producţiei conservate moldoveneşti nu va viza doar cinci întreprinderi din Moldova.

Ministrul Ion Sula a relatat agenției "Infotag" că partea moldovenească a propus delegaţiei Serviciului federal pentru control în domeniul protecţiei drepturilor consumatorului (Rospotrebnadzor) să nu se limiteze la inspectarea doar a companiilor Stamcom (Tomai), Coval&Co (Cantemir), Alfa-Nistru (Soroca), Natur-Bravo (Cupcini), Iliada-Plus (Budeşti), ci să viziteze şi celelalte întreprinderi, care nu sînt mai prejos în ceea ce priveşte calitatea producţiei fabricate.

"În Moldova avem un sistem bun de stabilire a calităţii şi securităţii producţiei agroalimentare. Verificăm minuţios întreprinderile, respectînd toate criteriile şi normele internaţionale", a spus el.

Ministrul a menţionat că delegaţia Rospotrebnadzor a venit în Moldova cu propriul program, în baza căruia a şi colectat mostre ale producţiei agricole conservate.

"Ni s-a promis că vom avea rezultatele controlului în zilele următoare. Sîntem optimişti în privinţa rezultatelor şi sperăm că lista posibililor exportatori nu se va limita aici. Sarcina Ministerului Agriculturii este de a asigura condiţii egale de activitate pentru toţi producătorii agricoli", a spus Sula.

În Moldova activează peste 30 de întreprinderi procesatoare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?