X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Saakașvili: Voi încerca să previn războiul în Odesa

24 iun. 2015,, 16:45   Externe
9579 6

Foto: kurs.ru

Guvernatorul regiunii Odesa, a declarat că Rusia are "un plan clar pentru a distruge regiunea Basarabia", relatează zavtra.com.ua.

Guvernatorul regiunii Odesa, Saakașvili a declarat că a venit la Odesa, pentru a preveni războiul, într-un interviu pentru site-ul tagesschau.de al canalului german de televiziune ARD.

"Am venit la Odesa pentru a preveni un război. Rusia are un plan clar pentru a distruge regiunea, în special regiunea Basarabia", - a declarat Saakașvili.

El a mai spus că intenționează să depună toate forțele în lupta împotriva contrabandei și corupției, în care s-au împotmolit forțele de ordine. În plus, regiunea Odesa va fi prima unde se va introduce sistemul electronic de tranzacționare, deoarece, potrivit lui, anterior "jumătate din banii, pe care statul ucrainean i-a împrumutat au fost furați; uneori totul se fura".

Saakașvili a subliniat că președintele Poroșenko i-a dat "mai multă putere decît de obicei primesc guvernatorii". Cel mai mare avantaj al său în acest post, crede Saakașvili, este faptul anterior nu a cunoscut pe nimeni din Odessa, unde "toți sînt implicați în clanurile politice".

Guvernatorul se așteaptă să realizeze reformele într-un an, dacă Europa va acorda asistență și tensiunile nu se vor agrava. "Primele rezultate și semne încurajatoare le putem obține în următoarele cîteva luni, astfel încît oamenii să se poată concentra pe lucrurile pozitive, deoarece în acest moment ei nu văd perspective", - a spus el.

Saakașvili, de asemenea, a declarat că este dornic să se întoarcă în Georgia, dar va face acest lucru, atunci cînd acasă nu va mai fi persecutat.

Punctele militare de control în jurul Odesei au fost scoase în seara zilei de 18 iunie la ordinul noului șef al poliției regionale Giorgi Lortkipanidze. După aceea, Saakașvili a cerut poliției să consolideze securitatea Odesei în alte moduri.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?